ClickCease
GRATIS FRAKT ÖVER 499-, | LEVERANS 1-3 DAGAR | Trust Pilot 4.8 UTAN 5

Vad är kläder gjorda av bambu?

Bambufibrer är ett revolutionerande tyg med unika fördelar, som styrka, allsidighet och lyxig mjukhet.

Bambu anses vara en av de mest hållbara plantor som finns, eftersom den växer snabbt och inte kräver varken kemikalier eller bevattning, och för att den biologiskt bryts ner mycket fortare än oljebaserade tyger.

Bambu är i familj med gräs och är en av jordens mest hållbara resurser. Den kräver nästan ingen bevattning och den kan odlas helt utan användning av pesticider. Bambu anses vara den snabbast växande plantan i världen. Några sorter växer med upp till 30 cm i dygnet och kan av samma orsak skördas flera gånger om året utan att man behöver plantera om.

Först huggs de gröna bambuskotten i små bitar och därefter fuktas bambun i en mjukgörande upplösning. Framställning av bambutyg involverar för nuvarande en kemisk process – flerfasblekning som använder kaustiksoda. Detta sker i ett stängt kretslopp – all vätska återanvänds och alla upplösningsmedel samlas in och tas bort för att säkerställa att processen är så miljövänlig som möjligt.

Det är dock också den stora nackdelen med hållbara bambu kläder, nämligen att nedbrytning av bambu fibrer till kläder kräver kemikalier. Men det uppvägs av alla de andra bra egenskaper och kvaliteten som kläderna har. Emellertid pågår det fortfarande forskning för att försöka hitta andra sätt att utföra denna process på med mindre skadliga kemikalier och helst utan att använda några kemikalier alls. Men det finns inga kemikalier kvar i kläderna efter produktion och 95% av kläderna vi säljer är Oeko-Tex certifierade.

Varför är bambukläder bättre?

Fördelarna kan ses med detsamma! Komforten och känslan av bambukläder är lätt att känna igen när man jämför med andra tyger. Detta på grund av det höga antal trådar/fibrer i tyger, som ger användaren maximal komfort.

bambus viscose

Orsaker till att bambu anses vara miljövänligt:

  • Bambu växer 100 % naturligt utan användning av pesticider och skadedjursbekämpning.
  • Bambu kan växa nästan helt utan vatten och överlever både torka och översvämningar.
  • Bambu är den snabbast växande plantan på jorden. Den växer till sin max höjd på 3 meter på 3-4 år. Bambu sprids av sig själv och man behöver därför inte plantera nya marker.
  • Bambu används till jordrotation: bambu är bra för jorden och används för att förbättra jordkvaliteten på jord med dålig kvalitet, eftersom den lämnar jorden mer näringsrik.
  • Bambu har en positiv effekt på CO2-nivån eftersom bambu absorberar mer CO2 än träd per m2.
  • Bambu är biologiskt nedbrytbart.

Det ekologiska fotavtrycket

Bambu är en ytterst miljövänlig planta som blir ett mer och mer populärt alternativ till bomull – och inte bara på grund av dess fantastiska egenskaper, men särskilt på grund av miljövänligheten. Bambu är en av drivkrafterna när det gäller att skydda jordens resurser. Bambu växer till max.höjd på endast två till tre år utan användning av bevattning, gödning, besprutning eller konstgödsel.

Inbyggd temperaturkontroll

Bambutyg är ett varmt material som samtidigt andas. Maximal prestanda oavsett temperatur.

I textilform bibehåller bambu många av de egenskaper den har som planta. Bambutyg är oerhört absorberande – det kan absorbera upp till tre gånger sin egen vikt i vatten och är därför mycket lämplig till både strumpor såväl som underkläder. Bambutyg har alltså en fantastisk absorberingsförmåga, som håller fukt borta från huden och låter det förångas. Detta gör bambu perfekt till både varmt och kallt klimat, eftersom bambukläder har en inbyggt temperaturkontroll. På vintern håller det dig varm genom att fånga in varm luft i fibrerna och på sommaren andas materialet och kyler ned dig.

Fri från kemikalier

Efter bearbetning innehåller bambutyg inga skadliga kemikalier.

Allergivänlig

Bambukläder är gjorda av ett lyxigt mjukt tyg som är naturligt allergivänligt, fuktabsorberande och snabbtorkande. Fibrerna är naturligt runda och släta utan kemisk behandling, vilket betyder att det inte finns några hårda trådar/fibrer som kan irritera huden.

Textur/struktur

Bambu kan både kännas som och likna siden eller mycket mjuk bomull. Men bambu är för bomull, vad kashmir är för ull – nämligen en mjukare och lyxigare känsla, som är behaglig att ha på sig och det märker man speciellt med en bambu t-shirt men man känner också skillnad med bambu undertröjor och bambu underkläder. Bambutyg är fuktabsorberande och håller din hud torr och fri från fukt.

Antibakteriell och luktfri

En av de största fördelarna med bambukläder är de många antibakteriella egenskaper som kläderna och tyget har – och bibehåller även efter att det har tvättats flera gånger.

Bambukläder är 99,8 % antibakteriella. Detta bidrar till att reducera mängden bakterier som kan leva i kläder och orsaka obehagliga lukter. Bambukläder kan också ta bort de luktframkallande bakterier som lever på huden.

UV-resistens

Bambukläder – och fibrerna i bambutyg – bidrar till att skydda dig från solens strålar. Det miljövänliga tyget har nämligen en rad UV-resistenta egenskaper.

Kläderna

Mängden lång-staplade bomullsfibrer ger kläderna en längre hållbarhet. Elastan ger den perfekta stretchen medan bambuviskos ger produkterna dess mjuka, antibakteriella och temperaturreglerande funktioner.

FRAKT

Gratis frakt vid köp över 499,-

LEVERANS

Leverans 1-3 dagar

TRUST PILOT

4.8/5 - Stjärnor

Vi är certifierade

Vi är certifierade

Garanti för din trygghet

Updating…
  • Du har inga produkter i varukorgen.