Gå till innehåll

GRATIS FRAKT 699,- | LEVERANS 1-3 DAGAR

PRODUKTION

Lyocellen som används i Copenhagen Bamboo-kläder är gjord av bambufibrer och bearbetad enligt lyocellmetoden som är en mindre skadlig produktionsmetod för att skapa MMCF – konstgjorda cellulosafibrer. MMCF är en samlingsbeteckning för cellulosabaserade material där den naturliga råvaran – cellulosa (oftast trä) – har bearbetats kemiskt till MMCF-fibrer.

Konventionell MMCF-produktion har länge kritiserats hårt eftersom produktionen kräver giftiga kemikalier, såsom natriumhydroxid och koldisulfid. Dessa ämnen utgör allvarliga risker för skador, inte bara för de personer som arbetar i produktionsanläggningarna utan även för miljön på grund av utsläpp av förorenat vatten.

I en lyocellproduktion har dessa risker för skadlig påverkan minskats. Med lyocellmetoden får man en mer miljövänlig produktion eftersom den enda kemikalie som behövs är aminoxid, som är ett giftfritt lösningsmedel. Dessutom sker produktionen i slutna kretslopp där 99 % av lösningsmedlet återanvänds. Det betyder också att det krävs betydligt mindre vatten för att producera lyocell, och inget förorenat vatten hamnar i våra naturliga ekosystem.

FSC®-CERTIFIERAD LYOCELL

Bambukläder från Copenhagen Bamboo är FSC Mix-certifierade, vilket betyder att råvarorna består av en blandning av bambuviskos från FSC-certifierat skogsbruk och andra FSC-kontrollerade källor, ekologisk bomull samt elastan och polyester. FSC är traditionellt mest känt från pappers- och möbelprodukter, men de samarbetar också med klädindustrin för att säkerställa att träbaserade textilfibrer som rayon, viskos, modal och lyocell kommer från ansvarsfullt skötta skogar.

FSC arbetar utifrån tio grundläggande principer vid certifiering av skogar över hela världen. Dessa grundläggande principer kräver bland annat att skogsägare följer gällande lagar och regler, aldrig avverkar mer än naturen hinner reproducera och skyddar hotade arter, vattendrag och biologisk mångfald. En betydande del av FSC:s arbete fokuserar också på den sociala aspekten, där grundläggande arbetsrätt, rättvisa löner, bra arbetsvillkor, jämställdhet och rätten till kollektiva förhandlingar betonas. Detta säkerställer att arbetare i certifierade skogar har tillgång till relevant utbildning, rättvisa löner och anställningstrygghet när det gäller både hälsa och säkerhet. Certifieringen innebär också att skogsägare ska prioritera lokal arbetskraft och aktivt bidra till lokalsamhällets ekonomiska och sociala välmående. Det kräver också att de respekterar urbefolkningens rätt att bo i skogen och använda dess resurser.

Lyocellen vi använder i våra plagg är både OEKO-Tex Standard 100 och FSC-certifierad.

FSC®-CERTIFIERADE PRODUKTER

COPENHAGENBAMBOO.COM HAR EN FSC® VARUMÄRKESLICENS – FSC® N003469.

Det betyder att vi är godkända av FSC Sverige att använda FSC®-varumärken i kommunikation och marknadsföring av FSC-märkta produkter. FSC-märkningen på våra produkter innebär att de är gjorda av bambu och trä från FSC®-certifierade skogar och andra kontrollerade källor.

Det är viktigt för oss att ta hand om våra skogar och hålla dem fulla av liv så att nuvarande och framtida generationer kan njuta av dem. Vår Copenhagen Bamboo-kollektion är FSC®-certifierad. Det betyder att kläderna innehåller bambu och trä från ansvarsfullt skötta FSC®-certifierade skogar.

Genom att välja FSC®-certifierade produkter hjälper du med att ta hand om världens skogar.

Stäng (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Main menu

SHOPPINGKORG