Gå till innehåll

GRATIS FRAKT 699,- | LEVERANS 1-3 DAGAR

FSC® är en erkänd certifiering som säkerställer ett ansvarsfullt skogsbruk i alla världens FSC-certifierad skogsområden. Märket ställer höga krav på alla aspekter av ansvarsfullt skogsbruk. Både socialt, ekonomiskt och miljömässigt.

FSC® bygger på både naturens och människors förutsättningar för att säkerställa goda arbetsförhållanden och skogar fulla av liv.

Skogscertifieringen utgår ifrån samma 10 grundprinciper, oavsett ursprungsland. Därför kan du alltid känna dig trygg och säker på att FSC®-märkta produkter kommer från ansvarsfulla källor.

Copenhagen Bamboo har licensnummer FSC® N003469

Du kan se våra FSC®-certifierade produkter här: FSC®

FSC®-certifierade plagg

Människor, natur och klimat

Skogar är oerhört viktiga för hela planeten. För människor, natur och klimat – inte minst för att bromsa klimatförändringarna. Därför är FSC® ett mycket viktigt verktyg i arbetet med att skydda skogsområden till nytta för kommande generationer. 

Genom skogscertifieringen förhindrar FSC® avskogning, vilket säkerställer att världens FSC-certifierad skogsområden bevaras. De säkerställer också goda förutsättningar för vilda djur, biologisk mångfald, vattenmiljö, urbefolkningar och skogsarbetare. 

De arbetar dessutom för att sprida demokrati, lokal utbildning och rätten till kollektivavtal. Det betyder också att FSC® faktiskt bidrar till 14 av FN:s 17 globala mål och den gröna omställningen. FSC®-märkta produkter genomgår stränga kontroller genom hela leveranskedjan. 

Från skog till färdig produkt. Varje länk i kedjan ingår i ett spårbarhetssystem som säkerställer att certifierade produkter endast består av material från certifierade skogar och andra ansvarsfulla källor.

OEKO-TEX®- och FSC®-certifieringarna hjälper att säkerställa hälsosamma produkter utan skadliga kemikalier, goda sociala förhållanden, rättvisa arbetsvillkor, respekt för miljön samt FN:s globala mål genom hela värdekedjan

Lyocell är en hållbar produktionsmetod där växtfibrer omvandlas till textilfibrer via en kemisk process i ett slutet kretslopp. I motsats till konventionella metoder säkerställer det slutna kretsloppet att inget spillvatten kommer ut i naturen. 

Även restprodukter återvinns i produktionen, som också är mindre energikrävande. Bambu är i sig en både hållbar och ekologisk växt eftersom varken bekämpningsmedel eller konstgjord bevattning används när man odlar bambu. Men bambu är också en hård grässort som måste brytas ner och omvandlas till rå cellulosa innan den kan omvandlas till ett härligt mjukt tyg.

Fibrerna bryts ner med hjälp av ett organiskt giftfritt lösningsmedel, metylmorfolin N-oxid (NMMO). Lyocell-metoden säkerställer att 99,7 % av restprodukterna återvinns. I motsats till de konventionella metoderna där ingenting återvinns. Därför är Lyocell bambu ett ansvarsfullt val för tillverkning av textilier i bambu.

LYOCELL BAMBU

OEKO-TEX®-certifierade plagg

OEKO-TEX® gör det möjligt för alla att fatta ansvarsfulla beslut och skydda våra naturresurser. OEKO-TEX®-certifieringen säkerställer att alla komponenter i en produkt är 100 % fria från hälsoskadliga ämnen och kemikalier. 

Det gäller allt från själva tyget till sytrådar, knappar, dragkedjor och andra tillbehör. Därför kan du känna dig trygg i att OEKO-TEX®-märkta kläder är säkra att använda och inte är skadliga för människors hälsa. Certifieringen består av ett stort antal globalt standardiserade kriterier som varje komponent måste uppfylla för att bli godkänd. 

Alla kriterier uppdateras minst en gång per år utifrån ny kunskap eller nya lagkrav. Testerna utförs av neutrala och oberoende OEKO-TEX®-institut över hela världen. Instituten utfärdar även certifikat för de varor som uppfyller kraven.

Certifieringen fokuserar på kundernas förtroende och produktsäkerhet. Det är avgörande för att konsumenterna ska kunna välja säkra och ansvarsfulla produkter, oavsett var de kommer ifrån. 

Märkningen fokuserar också på hållbarhet och transparens, vilket återspeglas i deras olika standarder. De har tagit fram standarder för allt från tillverkare, produktionsanläggningar, färgämnen och kemikalier till färdiga textilier och läder. 

Standarden som används för certifiering av kläder och alla typer av textilier kallas Standard 100. Alla Copenhagen Bamboo-produkter är OEKO-TEX® Standard 100-certifierade.

Inga skadliga kemikalier

Återanvändbara material och förpackningar

Vi använder alltid 100 % återvinningsbar plast eller papp från ansvarsfulla källor till våra förpackningar. Det är oerhört viktigt för oss att de förpackningar vi använder, liksom våra kläder, är ansvarsfullt tillverkade.

Det är vår och din garanti för att förpackningarna är gjorda under ansvarsfulla förhållanden.

Stäng (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Main menu

SHOPPINGKORG