ClickCease
GRATIS FRAKT ÖVER 499-, | LEVERANS 1-3 DAGAR | Trust Pilot 4.8 UTAN 5

Vad är OEKO-TEX?

OEKO-TEX

OEKO-TEX med smeknamnet ”Tilltro till textilier” är kanske inte något som folk känner till. Men för att konkretisera omfattar denna produktmärkning en lång rad certifieringar och märkningar för en lång rad produktgrupper samt produktionen bakom. Fördelen med OEKO-TEX är att producenterna och kunderna, genom varornas produktion, kan säkerställa varans hållbara ursprung som har testats för fler än 300 olika hälso- och miljöfarliga ämnen.

STANDARD 100

STANDARD 100 by OKEO-TEX är ett produktmärke som säkerställer att samtliga komponenter av en given produkt har testats för skadliga ämnen. Initiativet är en frivillig certifiering bestående av fyra produktklasser, som var och en består av krav till innehållet av skadliga ämnen. Standarden för OEKO-TEX är ganska mycket mer omfattande än den övriga lagstiftningen på området, vilket helt klart säger en hel del om vilken säker produktmärkning det är tal om. Märkningen är världens ledande inom textilier samt halvfabrikat, som har undersökts för hälso- och miljöfarliga ämnen. Den frivilliga och internationella märkningen består av 15 textilinstitutioner i 60 länder. Organisationen har sina rötter tillbaka i 1992, och deras syfte har sedan dess varit att skapa standarder för textilindustrin.

STeP

STeP by OKEO-TEX, Sustainable Textile Production är ett certifieringssystem för produktion av textilier och tillhörande material. Detta system är en transparent och pålitlig certifiering av hållbar klädproduktion, som är under konstant utveckling. Syftet är att analysera styrningen av kemikalier, miljöbelastningen, arbetsmiljön, CSR och kvalitetsstyrningen. Certifieringen omfattar samtliga steg i bearbetningen i produktionsfaciliteter i fiberproduktion, spinnerier, väverier, stickning, färgning, tryckerier och efterbehandling.

Följande brands är standard 100 by OKEO-TEX

jbs of denmark
jbs
resteroeds
egtved
lindbergh

MADE in GREEN

Denna produktmärkning är oberoende och kan påföras på färdiga produkter eller halvfabrikat som efterlever kraven från ovanstående STANDARD 100 by OEKO-TEX och samtidigt är producerad av en miljövänlig STeP-certifierad verksamhet. MADE in GREEN visar konsumenten att de använda material har testats för skadliga ämnen och är hållbart producerat  i enlighet med OEKO-TEX’s riktlinjer. Märkningen är utrustad med en unik QR-kod som både ger möjlighet för spårning och transparens för konsumenten när det gäller produktens bakgrund samt ger upplysningar om produktionsfaciliteterna i textilkedjan.

LEATHER STANDARD

Denna produktmärkning omfattar produkter av material såsom läder, päls och andra lädervaror, som likaså lever upp till de fastlagda krav enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX. Detta märke säkerställer alla komponenter av märket i förhållande till skadliga ämnen. Märkningen vänder sig till brands, förhandlare, mellanled och producenter genom hela produktionskedjan.

ECO PASSPORT

ECO PASSPORT by OEKO-TEX är ett certifieringssystem som handlar om de använda kemikalier till hållbar textil- och läderproduktion. Denna certifiering sysslar med färgämnen, kemikalier samt hjälpmedel till textil och läderproduktion för producenter och förhandlare.
Certifieringen är godkänd på förhand av OEKO-TEX vilket minskar omfattningen av test på senare steg i processen.

DETOX TO ZERO

DETOX TO ZERO är en utvidgning av kraven på STANDARD 100 som upprätthåller och dokumenterar att produkterna följer kraven från Detox-kampanjen från Greenpeace. DETOX TO ZERO kampanjen ställer ännu strängare krav till de kemiska ämnena och är ett oberoende testprogram för producenter, som dokumenterar att deras produkter uppfyller kraven som Greenpeace upprätthåller genom kampanjen.
Om du skummar igenom våra produkter kommer du att upptäcka att många av våra produkter har en av ovanstående OEKO-TEX certifieringar. Inte nog med att du här hos copenhagenbamboo.se hittar en lång rad produkter som du kan bära med gott samvete, så är det samtidigt något vi är otroligt stolta över att kunna vara en del av. Exemplen är många men för att nämna några få, så kan du bland annat skaffa dig en navy sweatshirt i bambu, grå bambu sweatpants och en blå t-shirt, också i bambu och som alltihop är OEKO-TEX-certifierat.

FRAKT

Gratis frakt vid köp över 499,-

LEVERANS

Leverans 1-3 dagar

TRUST PILOT

4.8/5 - Stjärnor

Vi är certifierade

Vi är certifierade

Garanti för din trygghet

Updating…
  • Du har inga produkter i varukorgen.